SK KAMPUNG BETANAK : MAJLIS PELANCARAN PROGRAM IHYA' RAMADAN 1444H/ 2023

Pada 24 Mac 2023 yang lalu , Sekolah Kebangsaan Kampung Betanak telah pun melancarkan perasmian Program Ihya’ Ramadan yang akan berlangsung sepanjang bulan Ramadan. Bagi meraikan bulan yang penuh kemuliaan bagi umat Islam, Sekolah Kebangsaan Kampung Betanak turut menjayakan program seperti tazkirah, tadarus Al-Quran bagi setiap kelas dan murid.
Objektif :

1      Melahirkan warga sekolah yang memiliki sahsiah diri yang mulia, berbudi pekerti, berhemah dan cintakan ajaran Islam khususnya di dalam Ramadan Al-Mubarak


2    Sebagai satu wadah menjelas dan berkongsi ilmu serta pengalaman dalam menghayati keberkatan, kepentingan , tuntutan beramal sepanjang bulan Ramadansekaligus meninggikan syiar Islam.


      Memantap dan menyemarakkan lagi ukhuwah Islamiah antara warga sekolah dengan masyarakat setempat dan para ibu bapa serta pelajar.Berikut adalah aturcara Majlis Pelancaran Program Ihya’ Ramadan

MASA

AKTIVITI

7.30

Para guru dan murid berkumpul di dewan

Ucapan Pengerusi Majlis

Bacaan Doa

Ucapan Perasmian (EN JAMALI BIN KADIR)

Gimik Pelancaran

Bacan Surah Yassin

Tazkirah

Pertandingan Mewarna

11.05 AM

Bersurai


Berikut adalah sisipan gambar sekitar majlis berlangsung :Diharap program ini akan dapat melahirkan umat yang cemerlang di dunia dan di akhirat serta menjadi insan yang bertakwa disamping menjadikan al-Quran sebagai panduan hidup.Disediakan oleh :

NURUL AINI BINTI MOHD.YUNOS

PENYELARAS WEBSITE SISC+  SK KG BETANAK


Post a Comment

0 Comments